Derfor bør menn gå på Yoga

Hvorfor Yoga for Menn?

Det er fortsatt flest kvinner som går på yoga. Menn begynner derimot og få øynene opp for yoga, og de mange helseeffektene det gir. Jeg ønsker å se mange flere menn på yoga, og deler derfor 5 grunner til at alle menn bør gjøre yoga.

Yoga for stive menn hver mandag 19.30-20.30

1. Yoga kan redusere blodtrykket ditt. (og generellt øke helsetilstanden din)

Høyt blodtrykk er meget vanlig, og noe veldig mange får når de blir eldre. Høyt blodtrykk er som regel en livstilssykdom som du ikke trenger å leve med. Det er uttalige måter å forebygge høyt blodtrykk på, og Yoga er en av dem. Yoga roer ned nervesystemet, slår av stress-responsen, og kan derfor ha god effekt på blodtrykket.  

2. Yoga er din beste skadeforebygger.

Bevisst pust, body-mind awareness, bevisstgjørende trening, mobilitet, styrke & funksjonell bevegelse; alt dette er aspekter av Yoga. Yoga har alt som trengs for å rehabilitere en allerede oppstått skade, eller redusere sjansen for at du blir skadet. Yoga kan være revolusjonerende for å holde deg skadefri.

3. Yoga reduserer stress.

Når du beveger deg rolig, med tilstedeværelse og puster bevisst, så vil du aktivere det parasympatiske nervesystemet som frigir dopamin og serotonin, glad hormonene. Samtidig vil du redusere stresshormonene adrenalin og kortisol. Det kan resultere i bedre helse, og du vil føle deg rolig og avslappet i selv de mest stressende situasjoner. Yoga = stressmestring.

4. Yoga kan øke testosteron nivåene dine.

De siste tiårene har det vært en drastisk reduksjon i testosteron nivåene blandt menn. Testosteron er er manne-hormonet. Det tyder på at kronisk stress er den største årsaken til lave testosteron nivåer. Yoga kan derfor haen effekt på hele hormonbalansen, og derfor testosteron nivåene dine.  

 

5. Yoga kan gi deg selvtillit og mental styrke.

Pusten er linken mellom kropp og sinn, og når du begynner å puste bevisst så blir du mer bevisst på deg selv. Du kan finne ut hva som holder deg tilbake, og samtidig gjør at selvtilliten ikke er der den burde være. Du får samtidig muligheten til å gi slipp på gamle mønster, og det vil gi deg en mental styrke du ikke trodde du hadde. Yoga kan derfor bidra til økt selvtillit, og mental styrke.

Sunn Kompis Kiropraktikk tilbyr yoga: 

Yoga for stive menn hver mandag klokken 19.30-20.30

Funksjonell Yoga Rehabilitering 8-ukers kurs:
Fyr 1 mandager 18-19
Fyr 2 onsdager 20.30-21.30
Fyr 3 Workshop 26.jan

Andre artikler

Ønsker du å vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger hjelp med behandling, ønsker å delta på et kurs, eller søker informajson for å komme i gang.

Ring oss på 924 05 054 eller send mail til kiropraktor@sunnkompis.no

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.