Ankelplager

Ankelleddet del 1: 2 funksjonelle tester for ankelleddet

Ankelleddet er et spennende ledd, og det trenger både mobilitet og stabilitet. Jeg opplever at mange har hatt en gammel overtråkk/ankelskade som ikke har blitt trent opp skikkelig, og at dette påvirke både kne, hofte, rygg i dag.

Det første jeg vil dele med deg er to tester som du kan gjøre selv, den ene en balanse øvelse, og den andre en mobilitets-test. Det er viktig å kartlegge om du har et ankelproblem, da fot og ankel kan på virke resten av kroppen. Sjekk video under.


Ankelleddet del 2: Hva kan du selv gjøre?

Det er mange ting du selv kan gjøre for å bedre funksjoneni ankelen din, og det er spesielt viktig å rehabilitere en ankelskade. Ankelen har reseptorer som heter proprioseptorer, og disse kommuniserer med hjernen, og forteller hjernen hvor ankelen er. Etter en skade, så reduseres funksjonen i disse reseptorene, og kommunikasjonsstrømmen mellom ankel og hjerne hemmes. Det er derfor veldig viktig å både stabilisere ankelen, og få tilbake normal mobilitet. I denne videoen finner du 3 gode øvelser du kan gjøre.

1. Balanseøvelse.
2. Mobilitetsøvelse.
3. Selvmassasje av leggmuskulatur.

Ankelleddet del 3: Hva kan en kiropraktor gjøre for deg?


I denne videoen ser du møtet med en ekte klient. Tor har fått vondt i helen, men det har gått over etter å ha tøyd leggen. Han har derimot fått vondt i ryggen, og sier at det føles som om han har kompensert, og at det har satt seg i ryggen. Her du du litt om hvordan en kiropraktor undersøker og behandler en fot/ankel plage.

Undersøkelse av fot, kne, hofte og rygg.
Alltid behandling av ryggsøylen først, deretter behandling av fot.
Både direkte ledd behandling, og muskelteknikker.

Andre artikler

Ønsker du å vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger hjelp med behandling, ønsker å delta på et kurs, eller søker informajson for å komme i gang.

Ring oss på 924 05 054 eller send mail til kiropraktor@sunnkompis.no

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.