Bli kjent med Knoklene dine - Del 1 Ryggraden

Skjelettet er det som gir kroppen din en grunnstruktur, og knoklene i kroppen din har mange viktige funksjoner.

  1. Det holder deg OPPREIST.
  2. Det har knagger som musklene fester seg til.
  3. Det beskytter vitale organer.
  4. Det rommer beinmargen.
  5. Samlingsted for kalsium.

Bekkenet: 

Bekkenet er en ring-struktur, som består av; halebeinet (coccyx), korsbeinet (sakrum), hoftebeina (iluem, ischium, pubis) & bekkenleddene (iliosakralleddene).

Korsryggen: 

Kosryggen består av 5 ryggvirvler, Lumbal 1-5. L5 ligger nederst på toppen av korsbeinet (sakrum), og L1 ligger øverst, under T12. Mellom hver korsryggsvirvel så ligger det en mellomvirvelskive.

Midtryggen: 

Midtryggen består av 12 ryggvirvler, Torakal 1-12. T12 ligger nederst, rett over L1, og T1 ligger øverst, rett under C7. Mellom hver korsryggsvirvel så ligger det en mellomvirvelskive. Midtryggen består også av 12 ribbein, som går ut fra hver virvel. De 2 nederste ribbeina kalles flytende ribbein. De 10 øverste fester seg forann i brystbeinet (sternum).

Nakken: 

Nakken består av 7 ryggvirveler, Cervikal 1-7. C7 ligger nederst på toppen av T1, og C1 ligger øverst under kraniet (occiput). Mellom C7 og C2 ligger det en mellomvirvelskive. De 2 øverste ryggvirvlene skiller seg ut fra de andre: C2 heter axis, og C1 heter Atlas, og det er ingen skive mellom de 2.

Kraniet/Hodeskallen: 

Hodeskallen sitter på toppen av ryggraden, og består hovedsakelig av 2 bein; kraniet og underkjeven. Kraniet er delt inn i flere deler og navn, blant annet overkjeven (maxilla), nesebeinet, kjeveleddet (TMJ), og de forskjellige delene av kraniet: frontal, temporal, occipital, parietal osv.

Øvelse/Visualisering: 

Nå som du kjenner til alle beina i ryggraden og hodeskallen, prøv å lukk øynene, og visualiser alle disse knoklene. Samtidig kjenn etter å prøv å flytt oppmerksomheten din inn i hver eneste knokkel.

Andre artikler

Ønsker du å vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger hjelp med behandling, ønsker å delta på et kurs, eller søker informajson for å komme i gang.

Ring oss på 924 05 054 eller send mail til kiropraktor@sunnkompis.no

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.