Bli kjent med Knoklene dine - Del 2 Beinet

Skjelettet er det som gir kroppen din en grunnstruktur, og knoklene i kroppen din har mange viktige funksjoner.

  1. Det holder deg OPPREIST.
  2. Det har knagger som musklene fester seg til.
  3. Det beskytter vitale organer.
  4. Det rommer beinmargen.
  5. Samlingsted for kalsium.

Foten: 

Foten består av 26 knokler, deriblant 5 tær, midtfoten & ankelen og helen. Tærne er 14 knokler som kalles falanger. Fra hver tå, går det et lengre bein som kalles metatarsal, eller mellomfotsbein, til midtfoten. Midtfoten består av 5 bein: 3 kileformede bein(cuneiforms), båtbeinet (navicularis) og terningbeinet (cuboideum). Ankelen består av vristbeinet (tallus), og de 2 leggbeina ( tibia og fibula- medial og lateral malleolus ).

Leggen: 

Leggen består av 2 bein; skinnebeinet (tibia) & leggbeinet (fibula). Tibia er en del av kneet øverst, og en del av utsiden av ankelen nederst (medial malleolus). Det mindre fibula beinet, går fra utsiden av kneet, og blir til utsiden av ankelen nederst ( lateral malleolus)

Kneet: 

Kneet er leddforbindelsen mellom skinnebeinet (tibia), og lårbeinet (femur). I ligger kneskålen (patella) på forsiden mellom disse 2 beina.

Lårbein og hofte: 

Lårbeinet (femur) er det store beinet som går fra kneet og helt opp i hoften. Den øverste delen av lårbeinet, lårbenshodet er en kule som fester seg i hofteleddskålen, acetabulum i selve hoftebeinet.

Humor: 

Andre artikler

Ønsker du å vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger hjelp med behandling, ønsker å delta på et kurs, eller søker informajson for å komme i gang.

Ring oss på 924 05 054 eller send mail til kiropraktor@sunnkompis.no

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.