Hvorfor så mye fokus på hofteleddsbøyeren/iliopsoas?

Hvorfor så mye fokus på Hofteleddsbøyeren?

Hofteleddsbøyeren er en trendy muskel, som blir kalt alt fra «sjelens muskel», «kroppens indrefilet», den viktigste «kjernemuskelen» osv.


Det har også blitt skrevet flere bøker om den ene muskelen:
1. The Psoas Book, av. Liz Koch.
2. The Vital Psoas Muscle, av Joann Staugaard-Jones


Link til Workshop 10.April om Hofteleddsbøyerens fysiske og emosjonelle verden: https://www.facebook.com/events/375396617471178

Så hvorfor så mye interesse rundt denne muskelen?


Jeg skal starte med å fortelle min historie rundt oppdagelsen av hofteleddsbøyeren, og deretter stegvis dele all den informasjon jeg har om denne muskelen.


For min del startet det i 2015, da jeg sammen med en fysioterapi-kollega undersøkte et helt fotballlag, for å gi dem informasjon som kunne forebygge skader, og øke helse-profilen til fotballlaget.


Når jeg undersøkte disse 20 fotballspillerne fant jeg et funn i hoftene til hver eneste spiller, alt fra nedsatt mobilitet, svakhet, skeivhet, ømhet osv.

Det gjorde at jeg begynte å undersøke hoftene til mine kiroproktorkunder nøyere, og jeg ble oppmerksom på at 99% av de som kom inn med plager i ryggraden, hadde også kliniske funn i hoftene.

Liz Koch: 


Deretter kom jeg ove arbeidet til Liz Koch, en lærer og forfatter som har jobbet med hofteleddsbøyeren i over 45 år, og har blant annet skrevet «The Psoas Book»

Hun sier så fint: 

«Our psoas is not merely a muscle. It is the primal messenger from the core of your being. This bio-intelligent tissue expresses your integrity on every level and may be perceived as the guardian of the Hara, commonly referred to as the moving center. Located deep within your core, your psoas is a source of inner power.»

Yogaen´s tolkning: 

i 2015 tok jeg også en yogautdanning i India, og i yogaen fant jeg enda mere informasjon om denne muskelen.

Jeg har siden forsket på denne hofteleddsbøyeren, både med kiroproktorkunder, yogakunder og i min egen kropp, og jeg lærer stadig nye ting, den dag i dag.

Følg med videre for infomasjon om den strukturelle, emosjonelle & energetiske anatomien til denne kule og spennende muskelen.

Andre artikler

Ønsker du å vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger hjelp med behandling, ønsker å delta på et kurs, eller søker informajson for å komme i gang.

Ring oss på 924 05 054 eller send mail til kiropraktor@sunnkompis.no

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.