Kjeveplager

Mange opplever kjeveplager, og kjevespenninger forekommer ofte i kombinasjon med skulder, nakke og hodepineproblematikk.
I denne artikkelen er det fokus på selve kjeven, kjevens anatomi, hvorfor kjeveplager forekommer, hva du selv kan gjøre for kjeven, og ikke minst hva en kiropraktor & fysioterapeut kan. gjøre for deg.


I kjeveplager del 1 viser jeg knoke-testen, en enkel test du selv kan gjøre for å sjekke mobiliteten i kjeven din.


I kjeveplager del 2 snakker jeg om kjeveleddets anatomi. Et ledd defineres som strukturer som binder knokler sammen, og kjeveleddet er et synovial ledd. Det har en leddkapsel, ligamenter og muskler. Musklene som beveger kjeveleddet er den store tyggemuskelen (masseter), tinningmuskelen (frontalis), og vingemuskulaturen (lateral/medial pterygoids).


I kjeveplager. del 3 snakker jeg om hvorfor man får kjeveplager. I min praksis som kiropraktor møter jeg hovedsakelig stress-relaterte kjeveplager, der tyggemuskulaturen er anspent og påvirker leddet. Fysioterapeut Knut Egil Skurtveit deler også sin erfaring, og nevner at lever- og nyre meridianer, negativt stress, sinne. og frustrasjon står sentralt i den kinesiske medisins filosofi rundt kjeveplager.

I kjeveplager del 4 deler jeg 7 teknikker som du selv kan gjøre for dine kjeveplager. Det handler hovedsakelig om stressmestring, og nevner teknikker som pusteøvelser, selvmassasje og stemmebruk.


I den siste delen, kjeveplager del 5 går vi kort inn på hva en kiropraktor og fysioterapeut kan gjøre for deg. Her får jeg også en behandling i nakke og kjeve av kiropraktor Liss Hagh i Lofoten, og fysioterapeut Knut deler også litt rundt det han kan hjelpe deg med.

Lurer du på noe mer rundt kjeveplager, ikke nøl med å ta kontakt.Andre artikler

Ønsker du å vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger hjelp med behandling, ønsker å delta på et kurs, eller søker informajson for å komme i gang.

Ring oss på 924 05 054 eller send mail til kiropraktor@sunnkompis.no

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.