Slik støtter du Immunforsvaret

Immunforsvaret er celler, proteiner og organer som jobber sammen i et intelligent nettverk for å holde kroppen frisk og rask. Disse hvite blodcellene og proteinene jobber sammen for å bekjempe virus og bakterier.

Det er virkelig forbløffende hvordan kroppen vår er satt sammen, og noen ganger må jeg klype meg selv i armen, når jeg tenker over hvor kompleks og unik kroppen og helsa vår er.


Vitaminer støtter immunforsvaret: 

Selv om vi allerede er utstyrt med et velfungerende immunforsvar så er det måter vi kan støtte systemet på.

Vitamin A er viktig for mage, tarm og luftveier som er kroppen første forsvar mot bakterier og virus.  

Vitamin B6 er viktig for produksjon av antistoffer og hvite blodceller.

Vitamin C er viktig for å opprettholde immunforsvaret, og trengs når kroppen lager antistoffer.

Vitamin D støtter, og bevarer balansen til hele immunforsvaret.

Sink bidrar til å holde immunforsvaret stabilt.

Magnesium støtter funksjonen til hvite blodceller.


Hvis du virkelig vil støtte immunforsvaret så kan det være lurt å ta vitamintilskudd over en periode. Ellers handler det om å spise et variert kosthold med rikelig mengder av diverse grønnsaker, frukt, bær & grove kornprodukter.

Kropp og sinn aktiviteter støtter nervesystemet: 


Nervesystemet og immunforsvaret kommuniserer sammen, og kronisk stress er med å hemme immunforsvaret. Det er derfor viktig å støtte nervesystemet, for å støtte immunforsvaret.

Dette er individuelt fra person til person, men det er likevel mange tommelfinger regler vi kan følge for å skape balanse i nervesystemet:

- Det er lurt å finne din balanse mellom aktivitet, trening, mosjon, hvile og restitusjon.

- Ved å spise variert, og ta kosttilskudd vil du også støtte nervesystemet, så igjen se over hva du putter i kroppen, for å skape kjemisk balanse i kroppen.

- Vårt mentale og følelsesmessige liv påvirker også nervesystemet. Kropp og sinn aktiviteter som yoga, meditasjon & mindfulness er med på å støtte nervesystemet, og dermed også immunforsvaret.


Kiropraktikk støtter nervesystemet: 


En kiropraktorbehandling handler om å skape balanse i nervesystemet, slik at nervebanene mellom hjerne og kropp, og kropp og hjerne kommuniserer slik som de skal.

Behandling støtter nervesystemet, reduserer den totale stress-mengden i kroppen, og er derfor også med på å støtte immunforsvaret.Andre artikler

Ønsker du å vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger hjelp med behandling, ønsker å delta på et kurs, eller søker informajson for å komme i gang.

Ring oss på 924 05 054 eller send mail til kiropraktor@sunnkompis.no

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.